info@pruimengaard.nl


Open: 23 juli t/m 20 aug

vrijdag, zaterdag, zondag

13:00 - 17:00 uur


Middelweg Oost 9a
Wijk bij Duurstede
0343 - 57 3410

DE PRUIMENGAARD: BEELDEN, BOMEN EN BLOEMEN

In beeldentuin De Pruimengaard exposeren jaarlijks in de maand augustus 12 tot 15 eigentijdse kunstenaars in totaal zo’n 150 objecten.

De Pruimengaard toont ieder jaar werk van andere kunstenaars, zodat er steeds weer een geheel nieuwe collectie beelden te zien is. Het aanbod is zeer gevarieerd: naast stoere bronzen, stalen en stenen beelden is er keramisch werk en kleurige glaskunst te bewonderen. Ook in stijlen en formaten biedt De Pruimengaard veel afwisseling, er is voor elk wat wils: van monumentale sculpturen tot kleine objecten in vitrines.

De beelden staan opgesteld tussen de pruimenbomen, naast de prachtige vijvers, in de bessentuin en in de bloeiende borders. Doordat er tussen de bomen als het ware pleintjes zijn gevormd, heeft iedere kunstenaar zijn eigen plek, zodat de aard van het werk goed tot zijn recht komt en de toeschouwer steeds weer wordt verrast door de intimiteit en eigen sfeer die wordt uitgestraald.

Het gevarieerde aanbod, de gastvrije ontvangst, de prettige sfeer en het laagdrempelige karakter zorgen ieder jaar voor meer bezoekers uit binnen- en buitenland. De ligging van de beeldentuin aan de rand van het historische Wijk bij Duurstede met zijn prachtige kern, vele galeries en uitstekende restaurants maakt een bezoek extra aantrekkelijk.